Strada Justiției duce spre Parlament

Update 2023: lucrurile arată cam ca în poză...
 

De data aceasta, mai puține vorbe și mai multe imagini. Sunt fotografii cu rezonanță simbolică, din arhiva personală 2014.


Strada Justiției pornește din bulevardul George Coșbuc (linia tramvai 32, zona "11 iunie") și merge în direcția Palatului Parlamentului (foto jos, spate). Ce-i drept, strada Justiției este un pic blocată când se apropie de "Casa Poporului" însă cu ceva ocolișuri ajunge și acolo... ;)



Clădirea jalnică din imaginea de mai sus a fost dărâmată între timp. Am avut șansa să surprind exact momentul în care excavatorul a început demolarea acestei părți urâte din strada Justiției. Există și case frumoase pe acolo, poate un pic vechi însă îngrijite și cu stil.


Locul a fost curățat și a arătat câteva zile încă și mai dezolant.


 Apoi locul a fost împrejmuit și arată cât de cât decent (vezi foto jos). Acolo sper că se va construi ceva mai frumos pe viitor...


Strada Justiției merge în continuare spre Parlament. Sper să meargă și parlamentarii mai des pe această stradă, ideal nu doar de nevoie ci și din bună intenție.

* * *

Un pic alt subiect, însă foarte aproape geografic și tot legat de transformările petrecute în societate românească în 2014:

"NU NOI SALVAM ROȘIA MONTANĂ,
ROȘIA MONTANA NE SALVEAZĂ PE NOI"

Nu sunt de acord cu graffiti neautorizat, însă acest mesaj, scris pe gardul de la "Mitropolie",  este emblematic.

S-ar putea ca influența Roșia Montana asupra evoluțiilor politice ulterioare să fi fost mai mare decât pare, mai ales prin intermediul cristalizării societății civile.


Update 2016:
Zona arată deja mai bine, însă tot mai miroase un pic ;)
Cel mai tare mi-e teamă de opțiunea "de vânzare", sper că simbolismul se oprește aici...